Antonov Company
меню
data 26.06.2020 shows 766

НА ДП "АНТОНОВ" РОЗПОЧАТА РОБОТА З РОЗРОБКИ ПРОГРАМИ ВІДРОДЖЕННЯ АВІАЦІЙНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ

26 липня, на території ДП "АНТОНОВ" розпочинає діяти Робоча група з підготовки пропозицій до проекту Програми відродження авіаційної галузі на середньострокову перспективу. Згідно з наказом ДК "Укроборонпром" Головою робочої групи призначено Бондаря Романа Володимировича, заступника Генерального директора з трансформації Концерну, заступником Голови - Лося Олександра Васильовича, в.о. президента ДП "АНТОНОВ".

До Робочої групи увійшли представники "Українського науково-дослідного інституту авіаційних технологій", Державного підприємства "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес", Державного підприємства "Завод 410 ЦА", "Харківський машинобудівний завод "ФЕД", Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, представники Концерну з питань авіабудування та стратегічних проектів.

На засідання запрошені: народні депутати України, голова профспілки авіабудівників України, представники асоціації "Укравіапром".

Запропонована Концепція розвитку складається з п'яти основних програм, які вирішують стратегічні напрямки фінансування галузі.

На робочому засіданні була присутня заступник міністра розвитку економіки та сільського господарства України Юлія Свириденко. Її учать була зумовлена координацією діяльності Робочої групи для підготовки та подання Концепції розвитку авіаційної галузі на розгляд урядового комітету для подальшого формування бюджетної декларації на 2021 рік.

Як зазначив Роман Бондар, «Розробка та затвердження урядової Програми - довгоочікувана подія для авіапрому. Це дасть змогу забезпечити фінансуванням вітчизняне літакобудування, дозволить нашим замовникам - Міноборони та МВС - задовольнити власний попит на літаки АН, а для «Антонова» - отримати стартовий імпульс для розвитку вітчизняного літакобудування».

За словами в.о. президента ДП "АНТОНОВ" Олександра Лося: "Результатом спільних зусиль має стати державна підтримка стратегії і програм розвитку авіаційної галузі вже на 2021 рік".

Форма успішно відправлена!