Antonov Company
меню
data 23.04.2020 shows 4488

Ан-225 «Мрія» доставив до України засоби медичної допомоги для запобігання поширенню короновірусу

23 квітня 2020 року найбільший в світі транспортний літак Ан-225 «Мрія» повернувся до аеродрому «Київ-Антонов-2» з медичними засобами для запобігання поширенню коронавірусу в Україні. Вантаж вагою 103 880 кг об’ємом близько 1000 кубічних метрів він доставив з китайського міста Тяньзінь.

У зустрічі легендарного українського літака брав участь Президент України Володимир Зеленський. «Пишаємося тим, що Україна змінює свій імідж у світі. Не лише щось просимо, а й допомагаємо іншим країнам», - сказав Президент. Окремо Глава держави подякував екіпажам літака за роботу та фахівцям, які допомагають організовувати доставку таких вантажів.

До гуманітарних операцій з перевезення медичних засобів з Китаю до різних країн світу Ан-225 долучився 11 квітня цього року. До теперішнього часу «Мрія» вже виконала рейси до Варшави та Парижу.

Ан-225 став шостим літаком авіакомпанії «Авіалінії Антонова», авіатранспортного підрозділу ДП «АНТОНОВ», що беруть участь у доставці вантажів для протидії COVID-19. З кінця березня по теперішній час п’ять літаків Ан-124-100 перевезли майже 1500 тон з Китаю до десятків країн Європи, Америки, Близького Сходу. Частина цих рейсів виконується за програмою стратегічних авіаперевезень SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) в інтересах країн НАТО. Планується, що 24 квітня Ан-225 вилетить з Гостомеля для виконання рейсів за цією програмою.

22 квітня розпочалася чергова серія рейсів літаків «Авіаліній Антонова» з перевезення медичних засобів з Китаю до різних міст США, в тому числі до Орландо, Хьюстона, Вашингтона та Лос Анжелоса. Планується, що в травні до виконання цих рейсів підключиться також Ан-225.

Льотні та технічні екіпажі «Авіаліній Антонова» при виконанні рейсів забезпечені всіма необхідними захисними медичними комплектами: масками, рукавичками, комбінезонами. В аеропортах проводиться процедура дезінфекції літака, здійснюється медичний огляд членів екіпажу. Мінімізований контакт екіпажу з персоналом аеропортів.

Форма успішно відправлена!